Morgenmaden søndag stod Gorm og jeg for .. og hvad er bedre til tømmermænds-ramte folk end æg og bacon, varm leverpostej, frugt og lune kanelsneglekranse?
Jeg havde bagt kransene hjemmefra, frosset dem ned og lunede dem da de skulle spises .. Lækkert :) Kransene tager lidt tid at lave, men er meget nemt og super dekorativt :)
Opskriften er fundet hos Smagsløjer men jeg delte den dog til flere mindre kranse frem for en stor .
Ca. 20 små kranse
Dej
- 375 ml lun mælk
- 3 spsk. sukker
- 45 g gær
- 300 g durum mel
- 600 g hvedemel
- 3 æg
- 90 g smeltet smør
- 3 tsk kardemomme
- 3 tsk salt
Remonce
- 230 g blød smør
- 9 tsk kanel
- 210 g sukker
Blandingen røres sammen med begge meltyper .
Æg, smeltet smør, kardemomme og salt tilsættes og dejen æltes godt .
Dejen sættes lunt til hævning i 1,5 time .
Remonsen røres til en ensartet masse der opbevares ved stuetemp .
Når dejen er hævet, rulles den tyndt ud på et meldrysset bord - jo tyndere, jo flere "lameller" i det færdige resultat . Dejen skæres i passende rektangler, smøres med remonce og rulles og foldes som vist ovenover .
Sørg for at kransens lukning er godt lukket, både så remoncen ikke render ud, men også for en flottere krans .
Pensles og bages ved 200C i 15-20 min .
Mmmmm ..
Mums
SvarSlet;)
SletHar noget gær, så mon ikke man skal prøve det:-) Ser jo super lækkert ud;-)
SvarSletRigtig god ide :) og bare de bliver varmet igen bagefter, synes jeg også at de var gode fra fryseren :)
Slet