mandag den 27. august 2012

Lemon Macaroons .


Sidste sommer var jeg i Paris, og der er macaroons, i alverdens smagsvarianter, jo et most - og lige siden har jeg villet give mig i kast men de små labaner . :)

I sidste uge havde min søde kusine fødselsdag - og hun fortjente da lidt godt, og jeg kastede mig derfor ud i Projekt franske macaroons!


Jeg brugte endnu engang en af Manuelas skønne opskrifter, her hendes Pink macaroons - dog med andet fyld :)

Resultatet synes jeg selv blev rigtig godt - taget i betragtning hvor mange tid man ofte hører kan gå galt når disse skal bages ..
Jeg fulgte 4 råd - som tilsyneladende virkede:
  • Æggehviderne skal være stuetemp. - gerne 1 dag på køkkenbordet
  • Bag ikke ved varmluft
  • Sæt en ekstra bageplade under når de er i ovnen
  • Lad macaroon-dejen ligge på pladen min. 30 min inden de bages
Derudover lavede jeg mit eget mandelmel i stedet for at købe de små dyre poser - det er nemt i en minihakker, og melet kan evt. hældes igennem en sigte inden den bruges - for at forhindre de største stykker i at komme med i dejen .
Jeg brugte blot hele mandler, men hvis man ønsker at dejen bliver fin jævn i farven uden de små mandel-skalder, skal mandlerne smuttes inden de hakkes ..


20-30 stk. macaroons
  • 100 g mandelmel
  • 110 g æggehvider, rumtemp.
  • 200 g flormelis
  • 5 spsk. sukker
  • Gul pastafarve
      Fyld

Hvis man ikke har købt mandelmelet, køres 100 g mandler hel fint i fx en minihakker .


Æggehviderne piskes - når de begynder at skumme tilsættes sukkeret lidt af gangen .
Massen skal ikke blive alt for stiv, men god luftig og når den begynder at danne toppe er den færdig .
Lidt gul farve tilsættes .


Mandelmel og flormelis (gerne sigtet fri for klumper) blandes sammen og hældes sammen med de piskede æggehvider .
De to masser vendes forsigtigt sammen med en dejskraber - til en jævn masse .


Med en sprøjtepose sættes de små klatter, der gerne skal være nogenlunde flade - mine har ret meget toppe .
Størrelsen afhænger af hvor store macaroons man gerne vil have . de mindste af mine er lavet efter en 5krone som jeg havde tegnet udenom - på bagsiden af bagepapiret .
Jeg synes mine ligner lidt remoulade pga. mandelskalderne ;)


Lad kagerne ligge på bagepladen 30 min inden de bages, med en ekstra bageplade under - ved 150C i 10-12 min .
Lad kagerne afkøle helt inden de tages af bagepladen ellers går de meget nemt i stykker!


Når de små kager er kolde, laves fyldet - her af hvid chokolade og Lemon curd .
Hvid chokolade smeltes over vandbad, hvor efter lemon curd'en røres i .

Kagerne ligges sammen to og to, med en klat fyld i midten .. Lad fyldet størkne og spis!
Mmmm .. syrlige, syndige og lækre macaroons :)


Macaroons opbevares bedst på køl - så får de den rigtige lidt seje konsistens..
Dette var mit første macaroon-eventyr, men er hel sikker på at rejsen ikke stopper her :)


Jeg synes også at de gør sig godt som en lille gave :)

8 kommentarer:

  1. Hvor ser de super lækre og flotte ud! Super godt gået når det nu var første gang. Jeg tænker jeg vil følge dit råd og blende mandelmelet selv næste gang :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, er også lidt stolt fordi man altid hører at det er så svært . men hvem ved, måske det går galt næste gang ;)
      Jeg vil i hvert fald fortsætte med selv at blende - det fungerede hel fint! ;)

      Slet
  2. Hold da op, hvor ser de lækre ud(:

    Du er velkommen til at kigge forbi min blog og min give away, hvor man kan vinde et gavekort på 200kr(: Du finder min anden give away i venstre side af min blog(:

    http://dyreglad-pige.blogspot.dk/2012/08/give-away-nr-11.html

    SvarSlet
  3. Mmmmm, tak for inspo:-), nåh anyways - jeg har ligenu en give-away kørende på min blog, håber a du vil deltage? der er 4 gaver på højkant;-)! Her er linket; http://fudjan.com/2012/08/give-away-2/

    Kærligst,
    Fudjan

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme da - og fin blog du har :)

      Slet
  4. Heii :)

    Faldt lige over din blog på google!
    Hvor ser dine macarons bare ekstrem lækre ud..
    Har lige skrevet en guide - *10 trin til de perfekte macarons*, ved ikke om det kunne være noget for dig?:)
    http://megakogebogen.blogspot.dk/2012/09/macaron-guide-lav-de-perfekte-macarons.html

    SvarSlet
    Svar
    1. De var også gode! glæder mig til at prøve flere smagsvarianter - og så vil jeg da hel sikkert også kigge på din guide næste gang :)

      Slet