Her til aften har vi fået pizza med tomat, seranoskinke og frisk mozzarella .. Mmmm . Den var lavet på en bund fuld af rugmel, og opskriften er fra magasinet FitLiving nr. 03 2012 .
Jeg synes den var virkelig god, men næste gang vil jeg ikke bruge al dejen til bunden - den var alt for tyk når den er så tung af rug .. Tror det passer til ca. 1½ bradepande :)
(og det er altså ikke fordi jeg ikke kan lide groft brød - denne var bare for meget rugbrøds agtig når den var så tyk)
1 pizza (jeg synes dejen giver 1½ bunde)
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 1 tsk salt
- 300 g rugmel
- 150 g hvedemel
- olivenolie
- 4-5 store tomater
- 120 g seranoskinke
- 1-2 stk frisk mozzarella (á 125g)
- Frisk oregano
- Salt og pebre
- Blandet babymix-salat eller rucola
Dejen æltes glat og smidig på et meldrysset bord .
Lad dejen hæve tildækket i 1 time .
Dejen rulles ud, og pensles med et tyndt lag olie .
Skiveskåret tomat ligges overn på bunden efterfulgt af seranoskinken .
Mozzarellaen skæres i mindre stykker og ligges på pizzaen som krydser med salt og pebre samt frisk oregano .
Pizzaen bages først 10 min ved 220C og derefter i 10-15 min ved 200C .
Inden servering toppes pizzaen med rucola eller babymix-salat .
Den bund ser virkelig god ud! Jeg kan i det hele taget ret godt lide bagværk med rugmel :)
SvarSletSå synes jeg hel sikkert du skal prøve den her - den er god :) men rul den tyndere!! ;)
Slet