Hospitaltafdelinger kan som regel godt lide kage, og afdelingen i Herning er ingen undtagelse .
Derfor synes jeg i tirsdags at jeg ville tage lidt lækkerier med til formiddagskaffen .
For lidt tid siden lavede jeg disse lækre citroncupcakes med hindbærfrosting - som jeg virkelig syntes godt om .
Derfor blev det i denne omgang til samme citroncupcakes, dog med blåbærfrosting - hvilket også bare var lige i øjet ;)
I får lige opskriften igen, dog uden de store billeder .
12 cupcakes
- 125 g mel
- 150 g sukker
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 2 spsk. revet øko citronskal
- 40 g usaltet smør - blød!
- 1 1/4 dl mælk
- 1 æg
- drys salt + evt. lidt gul pastafarve
Mælken røres netop ind i dejen .
Ægget tilsættes og dejen røres jævn .
Ca. 12 muffinsforme fyldes 2/3 med dejen .
Bages ved 170C i ca. 20 min .
Frostingen er en creamcheesefrosting med blåbær .
Jeg synes hel sikkert at det er bedst at bruge frosne blåbær, da de rendt faktisk er blåbær, og ikke mosebøllebær som dem man køber som "friske blåbær" er . De frosne blåbær er derfor også blå indeni, som de selvfølgelig skal være - og giver derfor denne smukke farve, helt uden brug af pastafarve .
Rigelig frosting
- 50-70 g frosne blåbær
- 50 g usaltet smør - blød!
- 125 g neutral flødeost
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- drys salt
- ca. 500 g flormelis (nok lidt mere)
Smør, flødeost, vanilje og salt piskes "fluffy" .
Blåbærmos blandes i .
Tilsæt flormelis, indtil den ønskede konsistens opnås .
Lig evt i frostingen på køl - så bliver den lidt mere fast .
Pynt kagerne - og spis :)
Mmmm ..
Disse citron cupcakes indeholder ca. 125kcal/stk ved 12 stk .
Blåbærfrosting indeholder ca. 370kcal/100g
Hvor er det vildt, at de rent faktisk får den farve uden noget kunstig tilsætningsfarve! De ser virkelig lækre ud! :)
SvarSletHvilke tyl har du brugt?
Ja det er faktisk lidt vildt . også derfor jeg hader at de kalder de falske bær for blåbær, for de er det bare overhovedet ikke . snyd .
SletJeg har brugt min absolut favorit tyl, Wilton 1M :D