Inden vi i weekenden var hjemme og fejre Gorms fars fødselsdag, var vi et smut på Kulsø Spejdercenter .
Her var weekendens tema skitur . Den helt rigtige afterski-stemning var sat op med pejs, ski på væggene, beer Heidi bag baren og øhh . pizza (?) .. Haha .. men det var rigtig lækkert, og super hyggeligt ..
Lørdag var vi så i Gjern, hvor vi var ude og stå på ski, på deres kunstige skibakke . Eller det vil sige, de andre stod på ski, jeg kælkede - turde simpelthen ikke at stå på ski med mit drillende ømme knæ.. Men jeg var grøn af misundelse ..
Efter et par timer på bakken - hvor det faktisk også sneede, blev vi varmet igennem i centrets svømmehal, inden Gorm og jeg kørte mod Holstebro ..
Skøøøønt .
Til den sene hygge fredag aften, havde jeg medbragt nogle citron-cupcakes med hindbær frosting .
Opskriften er fra The Hummingbird Bakery - kagebog .
Ca. 12 Alm. cupcakes
- 125 g hvedemel
- 150 g sukker
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 2 spsk. revet citronskal (økologisk)
- 40 g usaltet smør - blød
- 1 1/4 dl mælk
- 1 æg
Mel, sukker, bagepulver, citronskal og blød smør røres til det har en sandet-konsistens .
Mælken tilsættes og røres netop ind i dejen .
Æg tilsættes og dejen røres jævn .
Jeg tilsatte en anelse gul pasta-farve for at forstærke citron-effekten ..
Papirformene fyldes ca. 2/3 .
... og bages ved 170C i ca. 20-25 min .
Disse kager er saftige, lækre, små syrlige og perfekte med en lækker creme cheese frosting med hindbær i, på toppen :)
Hindbær frosting
- 50-100 g hindbær
- 1 tsk. vaniljeskstrakt
- 50 g usaltet smør - blød
- 125 g neutral flødeost
- ca. 500 g flormelis
- lidt salt
Husk at giv hindbærene et opkog hvis de er fra frost.. Blend dem evt. så de nemmere fordeles i frostingen ..
Blød smør og flødeost piskes fluffy .
Hindbærpure, et nip salt og vaniljeekstrakt røres i .
Tilsæt evt. lidt rød pasta-farve .
Flormelis tilsættes til den ønskede konsistens opnås ..
Mmmmm ... :)
Det skal måske lige nævnes at disse cupcakes er pyntet efter væsentlig indtag af øl ;)
De er flotte alligevel, og billederne er også! :-)
SvarSletLyder som et fedt og anderledes tema!
Tag et kig forbi mig, måske bliver du overrasket?!
Dejlig blog, jeg er trofast læser..
// Freja!
Mange tak, og super dejligt at vide at der er nogen derude et sted ;)
SletVil hel sikkert kigge fordi - sikke nogle flotte billeder du har dig!! Jeg nøjes desværre med iPhone-kvaliteten, men man har jo lov at drømme :)
rigtig fine kager :)
SvarSlet-skøn blog du har :)
Tak :) du skulle prøve at lave dem - er vild med kombinationen af saftig og syrlig :) også et par fine blogs du har .. God ide ned noget reste mad ;)
SletUhmm, de ser godt nok lækre ud :-)
SvarSletDet kan du også tro at de var :) og lidt sødt bringer som regl glæde sent på aftenen .. ;)
SletMange tak, og selvfølgelig vil jeg da det :) synes det er spændende og berigende at finde nye blogs ..
SvarSletOg sikke nogle flotte billeder du har taget af dig selv, i dit sidste indlæg :)
Spændende opskrift.
SvarSletHvorfor skal frosne hindbær have et opkog inden brug i frostingen?
Det anbefales altid at man opkoger frosne købe-hindbær inden de bruges, da de kan indeholde bakterier der kan give "roskildesyge" . :)
Slet