torsdag den 26. januar 2012

Citron, Hindbær og Ski .


Inden vi i weekenden var hjemme og fejre Gorms fars fødselsdag, var vi et smut på Kulsø Spejdercenter .
Her var weekendens tema skitur . Den helt rigtige afterski-stemning var sat op med pejs, ski på væggene, beer Heidi bag baren og øhh . pizza (?) .. Haha .. men det var rigtig lækkert, og super hyggeligt ..

Lørdag var vi så i Gjern, hvor vi var ude og stå på ski, på deres kunstige skibakke . Eller det vil sige, de andre stod på ski, jeg kælkede - turde simpelthen ikke at stå på ski med mit drillende ømme knæ.. Men jeg var grøn af misundelse ..
Efter et par timer på bakken - hvor det faktisk også sneede, blev vi varmet igennem i centrets svømmehal, inden Gorm og jeg kørte mod Holstebro ..
Skøøøønt .

Til den sene hygge fredag aften, havde jeg medbragt nogle citron-cupcakes med hindbær frosting .
Opskriften er fra The Hummingbird Bakery - kagebog .

Ca. 12 Alm. cupcakes
  • 125 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. revet citronskal (økologisk)
  • 40 g usaltet smør - blød
  • 1 1/4 dl mælk
  • 1 æg

Mel, sukker, bagepulver, citronskal og blød smør røres til det har en sandet-konsistens .


Mælken tilsættes og røres netop ind i dejen .


Æg tilsættes og dejen røres jævn .
Jeg tilsatte en anelse gul pasta-farve for at forstærke citron-effekten ..
Papirformene fyldes ca. 2/3 .


... og bages ved 170C i ca. 20-25 min .


Disse kager er saftige, lækre, små syrlige og perfekte med en lækker creme cheese frosting med hindbær i, på toppen :)

Hindbær frosting
  • 50-100 g hindbær
  • 1 tsk. vaniljeskstrakt
  • 50 g usaltet smør - blød
  • 125 g neutral flødeost
  • ca. 500 g flormelis
  • lidt salt
Alle disse mål er ca., da hindbærene gør frostingen meget flydende og mængden af flormelis derfor afhænger af hvor meget hindbær man tilsætter, samt hvilken konsistens man ønsker .
Husk at giv hindbærene et opkog hvis de er fra frost.. Blend dem evt. så de nemmere fordeles i frostingen ..

Blød smør og flødeost piskes fluffy .
Hindbærpure, et nip salt og vaniljeekstrakt røres i .
Tilsæt evt. lidt rød pasta-farve .
Flormelis tilsættes til den ønskede konsistens opnås ..


Mmmmm ... :)
Det skal måske lige nævnes at disse cupcakes er pyntet efter væsentlig indtag af øl ;)

10 kommentarer:

  1. De er flotte alligevel, og billederne er også! :-)
    Lyder som et fedt og anderledes tema!

    Tag et kig forbi mig, måske bliver du overrasket?!

    Dejlig blog, jeg er trofast læser..

    // Freja!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, og super dejligt at vide at der er nogen derude et sted ;)
      Vil hel sikkert kigge fordi - sikke nogle flotte billeder du har dig!! Jeg nøjes desværre med iPhone-kvaliteten, men man har jo lov at drømme :)

      Slet
  2. rigtig fine kager :)
    -skøn blog du har :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) du skulle prøve at lave dem - er vild med kombinationen af saftig og syrlig :) også et par fine blogs du har .. God ide ned noget reste mad ;)

      Slet
  3. Uhmm, de ser godt nok lækre ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du også tro at de var :) og lidt sødt bringer som regl glæde sent på aftenen .. ;)

      Slet
  4. Super fin blog, håber du vil tage et kig på min, det ville betyde meget:-)
    god weekend!
    Venlig hilsen Astrid

    www.astridingemann.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, og selvfølgelig vil jeg da det :) synes det er spændende og berigende at finde nye blogs ..
      Og sikke nogle flotte billeder du har taget af dig selv, i dit sidste indlæg :)

      Slet
  5. Spændende opskrift.
    Hvorfor skal frosne hindbær have et opkog inden brug i frostingen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det anbefales altid at man opkoger frosne købe-hindbær inden de bruges, da de kan indeholde bakterier der kan give "roskildesyge" . :)

      Slet