I fredags havde vi sidste undervisningsdag, inden vi i næste uge skal til eksamen .. Og det skulle da fejres med lidt kage :)
Valget faldt på bananmuffins med en hvid chokolade-glasur .
Disse muffins er lavet ud fra Manuelas opskrift på banankage . Jeg tilsatte chokolade, undlod helt så meget olie og bagte kagen som muffins .. Mmmm ..
ca. 18 alm. muffins
- 2 store modne bananer
- 125 g creme fraiche
- 2 æg
- 2 tsk. reven citronskal (økologisk)
- 2 tsk. vaniljeekstrat
- 170 g sukker
- 95 g smagsneutral olie
- 170 g mel
- 30 g maizena
- 1 tsk. natron
- 3/4 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 100 g mørk chokolade
Banan og creme fariche røres til en ensartet masse .
Revet citronskal, vaniljeekstrakt og æg røres i dejen . BEMÆRK - jeg lavede dobbeltportion, derfor de ekstra æg på billedet ;)
Sukker røres med .
Olien tilsættes lidt efter lidt så den bliver rørt godt med ind .
Mel, maizena, salt, bagepulver og natron blandes og tilsættes af flere omgange .
Chokoladen fordeles i dejen, der fordeles i papirmuffinsforme .
Bag kagerne ved 180C i ca. 18-20 min .
Super lækre og saftige bananmuffins, der sagtens kan spises som de er ..
Jeg valgte at lave Manuelas hvide chokolade-glasur, der altså mere er en glasur end en frosting, men super lækker, dog tæmmelig flydende og svær at styrer på kagerne ;)
- 200 g hvid chokolade
- 250 g neutral flødeost
- 60 g usaltet smør - blød
- 3 spsk. creme fraiche
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
Smør og flødeost røres "fluffy" og vaniljeekstrat tilsættes.
Creme fariche og afkølet hvid chokolade tilsættes .
Jeg tilsatte også noget flormelis for at forsøge at få den mere fast - hvilket desværre ikke rigtig lykkedes .. Næste gang vil jeg undlade creme fraichen, og så tror jeg den er perfekt . smagen fejlede i hvert fald ikke noget ;)
Disse muffins indeholder ca. 370 kcal/100 g
- ca. 170kcal/muffin .
Dette er uden glasuren der ca. indeholder 415kcal/100 g
MUMS de her muffins ser gode ud!
SvarSletVi er blevet faste følgere på din fine blog!
// Laura og Christine
De bragte også glæde på holdet ;)
Sletog mange tak, dejligt I har lyst at kigge med :D