tirsdag den 3. januar 2012

Lækkert til morgenmaden .


Til julens hyggelige morgenbordene med familien er det altid dejligt at spise godt - og lidt mere usundt end normalt ;)
Jeg havde derfor lavet noget lækkert hasselnøddecreme/nutella til at tage med hjem i juleferien .
Opskriften er fra kvalimad.dk, og giver en virkelig lækker creme med et naturligt crunch og lækkerhed ;)

Hasselnøddecreme
  • 150 g hasselnødder
  • 2 dl flormelis
  • 175 g smør
  • 4 spsk ægte kakao

Nødderne ristes i ovnen ved 200C i ca. 5-10 min til skallen sprækker .
Når nødderne er afkølede kan skallen nulles af, og nøddesmagen kommer mere frem ved ristning .


 De (næsten) afskallede nødder hakkes i en god blender eller minihakker .


Flormelis, kakao og smør røres med til en jævn masse .
Jeg fik kun netop ingredienserne blandet og stoppede så, da jeg gerne ville have lidt crunch i form af nøddestykker .
Det var ret hårdt arbejde for min hakker, så del evt portionen op .


Mmmmm cremen smager hel vildt godt på lækkert brød!!
og gør sig også godt som en lille værtindegave ..

Tag cremen ud af køleskabet i god tid før den skal bruges, da den ellers er ret svær at smører ud .
Holdbar umiddelbart ligeså længe som angivet på smørret .

Hasselnøddecremen indeholder ca. 575kcal/100g



2 kommentarer:

  1. Mmmh det lyder rigtig lækkert :)

    SvarSlet
  2. Ja det er bare med at komme i gang ;) men det er dog desværre lidt en vanedannende usunds-hed ;)

    SvarSlet