Når klokken slår 12 nytårsaften skal der jo kransekage til .. Også selvom jeg ofte ikke rigtig synes at folk gider at spise den (?) Hmm ..
Men i år var nytårsfesten hjemme hos os, og jeg ville derfor selv bage den søde top .
Opskriften, og "cirkel-skabelonen", skrev jeg af, da vi i julen var hos Gorms forældre . Gorms mor har nemlig sådan en rigtig hyggelig, og godt brugt, bog med selvskrevne opskrifter i . ;)
Kransekagetop med ca. 9 ringe:
- 500 g rå marcipan
- 300 g sukker
- 1 bæger æggehvider
Sukkeret masseres godt ind i marcipanen indtil massen er hel jævn - jeg brugte min røremaskine .
Æggehviden tilsættes lidt af gangen og røres godt ind i dejen .
Kransekagemassen rulles til "pølser" der ligges på bagepapir i cirkler .
Mine havde en udvendig omkreds på ca:
2,5 cm, 4 cm, 4,5 cm, 5,5 cm, 6,5 cm, 7 cm, 8 cm, 9 cm og 10,5 cm.
Bages ved 200C i ca. 10-15 min alt efter tykkelsen .
Den færdigbagte kransekage afkøles helt, inden den dekoreres med royal icing .
Royal icing
- Past. æggehvider
- Flormelis
Jeg satte også de små knallerter fast med denne glasur .
Kransekage tager bestemt ikke skade af at komme i fryseren, dette gør den blot endnu mere saftig når den bliver tøet op :)
Kransekagen indeholder ca. 440kcal/100g
Ingen kommentarer:
Send en kommentar