tirsdag den 27. marts 2012

Rom og rester .


... og man har næsten romkugler :)

Søndag aften kom Gorm hjem for en enkelt overnatning, da han mandag skulle have et møde med hans vejleder på skolen.. Hans hovedopgaven kommer nemlig lige så stille snigende mens han er Hamborg ..
Det var super dejligt at han lige kom hjem til mig lidt! og så kom han også ned og se en dejlig rask og frisk nevø - SÅ hyggeligt!


Men pointen er at jeg havde lavet nogle små romkugler, da  jeg havde en pose reste-chokoladekage i fryseren  - og sikke en god måde at bruge sine kagerester på :)
Det eneste jeg  måske vil gøre anderledes næste gang er at tilsætte lidt ekstra marmelade, da de måske godt kunne klare en lidt mere syre og blødhed .

ca. 22 små romkugler
  • 350 g kagerester (chokoladekage)
  • 70 g mørk chokolade
  • 130 g hindbærmarmelade
  • 75 g flormelis
  • 75 g kakaopulver
  • ca. 5 spsk rom
  • Krymmel

Kagen smuldres i en skål - jeg "piskede" det bare i stykker på min køkkenmaskine .


Smeltet chokolade, kakao, flormelis, marmelade og rom, efter smag, røres sammen med kagen .


Den blandede og klistrede masse smages til, og der tilsættes evt. mere rom, marmelade osv .


Massen rulles til kugler, som rulles i fin krymmel .
Mine vejede ca. 30g/stk, hvilket passede super ned i små mini-muffinsforme .


Så er der romkugler - jeg synes dog at romkuglerne er bedst efter en tur på køl :)
Mmmm . og Gorm blev også ganske glad!

Disse lækre kugler, indeholdte ca. 380kcal/100 g - uden krymmel .
Ved 30g´s kugler indeholdte de derfor ca. 115kcal/stk - uden krymmel .

2 kommentarer:

  1. Hvor er de fine! Krymmel og papir og det hele passer vildt godt sammen! Jeg har aldrig prøvet at lave romkugler selv - men jeg tror nu også bare jeg ville blive skuffet, for jeg tvivler på de kan leve op til min bagers romkugler - som er noget af det mest fantastiske i verden!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak , jeg synes selv at formene var både dekorative, og praktiske! ;)
      Tror også de fleste bagere bruger mest wienerbrød til deres romkugler - så disse er selvfølgelig mere chokolade-agtige .. Stadig gode, men selvfølgelig anderledes :)

      Slet