tirsdag den 6. marts 2012

Halvgamle æbler .


Først, lad jer ikke snyde af at kagen ser lidt brændt ud - men blandingen af kanel og bagte mandler får altså lidt en mistænkelig mørk farve ;)

I går blev et par gamle æbler her i herninghuset nemlig til en lækker varm æblekage . Mmmm ...
Opskriften er den samme som denne blommetærte - bare i en stor udgave passende til et stort ildfastfad - ja man må jo bruge det man har i sådan et hus ;)

Æblekage
  • 5 æg
  • 425 g sukker
  • 2,5 tsk vaniljesukker
  • 180 g mel
  • 250 g smør
  • 3-4 æbler
  • 125 g mandler
  • Kanelsukker

Æg, sukker og vaniljesukker piskes lyst og luftigt .


Mel og smeltet smør røres godt ind i massen - som fordeles i et fad med bagepapir .


Skrællede æbler skæres i både og fordeles rundt i dejen .
Jeg fyldte lidt flere i efter billedet er taget :)


Kagen drysses med grofthakkede mandler og en god sjat kanelsukker .
Bages ved 200C i ca. 40 min, til kagen er gennembagt .
Evt. kan man vente lidt med at putte alle mandlerne på - hvis man er bange for at de bliver for mørke .


Mmmm . færdigbagt lun kage med lækre bagte æbler! Gerne med cremefraice til ..
Men kan i dag berette at den også smager skønt kold ;)

Denne æblekage indeholder ca. 380kcal/100 g



4 kommentarer:

  1. Nej nej nej, den ser jo ALT for lækker ud! Kom til Frederiksberg og lav en til mig?! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha det kan du tro jeg gerne vil ;)
      den er også rigtig lækker - og utrolig nem at lave, Win win ;)

      Slet
  2. Husket - min første "brug de gamle æbler"-kage faldt ikke rigtig i min egen smag (dog alle andres...), men jeg har stadig flere æbler, så jeg tror jeg skal prøve denne her!:o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja da prøv den, den bagte i hvert fald glæde her - og også hos mig selv ;)

      Slet