mandag den 20. august 2012

Lemon Curd .


Efter en hel fantastisk weekend med masser af sol, blok-fest, bezzerwizzer på altanen, is og en dukkert i havet er det her til aften endelig en lækker temperatur - og jeg har derfor været i køkkenet .

Jeg har lavet en omgang Lemon curd efter denne opskrift hos Passion For Baking .
Lemon curd har en honning-agtig konsistens, og en meget gennemtrængende citron-smag .. Det minder mig sådan om mit sabbatår på en kostskole i England .Det bruges fx på scones og til lemonpie :) og som jeg regner med at bruge det i morgen - til lemon-macaroons :)


Ca. 3dl færdig lemon curd
  • 45 g smør
  • 1 dl sukker
  • saften af 2 citroner
  • reven skal fra en øko citron
  • 4 æggeblommer

Alle ingredienserne røres sammen i  en skål over vandbad .
Der skal røres i massen til den tykner - desværre gjorde mig den aldrig!, så jeg hældte det over i en kasserolle og var bare rigtig hyppig med piskeren.. og det gik fint :)


Curden afkøles og hældes på glas :)

Denne Lemon curd indeholder ca. 380kcal/100 g

2 kommentarer:

  1. Jeg er ikke så glad for lemon curd, jeg synes konsistensen er sådan lidt.. underlig, og kombineret med den måde smagen bliver siddende på.. jeg ved det ikke, det er bare ikke mig:D Men egentlig smager det fint nok, og i små mængder kan jeg også godt klar det, men.. HELT fan er jeg ikke. Min mor elsker det til gengæld :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er også en sur omgang! I england skulle der også både smør(margarine) og lemon curd i børnenes sandwich ..
      I ævrigt blandede jeg det med hvid chokolade i mine marcarons den anden dag - det var godt!

      Slet