lørdag den 19. maj 2012

Lørdagens sommermad .


Her til aften har vi fået thai-inspirerede fiskefrikadeller, agurke-salsa og nye kartofler . Rigtig sommermad til det nogenlunde gode vejr . ;)

Opskriften er fra FitLiving nr. 12 2011, og jeg fulgte den næsten .
Det var en god frisk ret, som med fordel kan spises med salat eller brød til - både for smags- og mæthedsskyld :)
Dellerne er dejlige, med god smag og sund fisk :)
Agurkesalsaen er et friskt indslag der gør sig utrolig godt sammen med de nye kartofler .

Fiskedeller, 2 pers.
  • 240 g torskefilet
  • 100 g gulerod
  • 100 g squash
  • 2 forårsløg
  • 1 frisk rød chili
  • ca. 1 spsk. frisk koriander
  • salt og pebre
  • evt. 1 æggehvider
  • olivenolie

Torsken blendes, hakkes eller "foodprosseses" til en passende fin masse .


Revet squash og gulerod, samt fintsnittet forårsløg og chili røres ind i fiske-farsen .


Farsen krydres med hakket frisk koriander og salt og pebre (godt med salt og pebre) .
Opskriften lød på at man skulle vende stiv-piskede æggehvider i farsen, men jeg synes umiddelbart ikke det var nødvendigt, da farsen allerede havde en god frikadelle-konsistens .. Dog tilsatte jeg ca. 1/2 æggehvider for en god ordens skyld .


Dellerne formes og steges i olivenolie .
Mmmmm ..

Agurke-salsa, 2 pers.
  • 1 agurk
  • 1 lime, saften
  • frisk koriander
  • 25 g mandler (opskriften sagde jordnødder)

Agurken rives, og vandet vrides ud .
Den drænede agurk blandes med saften fra limefrugten og hakkede mandler .


Efter min mening et lækkert og sundt måltid - Gorm syntes dog at salsaen var lidt for syrlig .
En klat græskyoghurt eller anden dressing ville have været perfekt  til . :)

Disse færdigstegte thai-torske-deller indeholder ca. 115 kcal/100 g .
Agurke-salsaen indeholder ca. 70kcal/100 g
- ikke dårligt ;)

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker fiskefrikadeller og jeg elsker thaimad, så den her opskrift må da være en win-win for mig?! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hel sikkert! Og spar ikke på chili, salt osv ;)

      Slet