mandag den 14. maj 2012

Tabbouleh med perlespelt .


Da jeg den anden dag lavede mad til et møde, blev det brød, rispapirsruller og denne tabbouleh med perlespelt .

Tabbouleh er ifølge wikipedia en arabisk salat med tomater, persille, mynte, løg og bulgur .
Denne udgave er fra magasinet Fitliving nr. 05 2012 og er egentlig med perlebyg, men da det var perlespelt jeg havde i skuffen, var det det jeg brugte . Der er også andre småændringer .
Fitlivings udgave er også uden persille, men med koriander .

Tabbouleh med perlespelt, 4 pers.
  • 1,5 dl (140g) ukogt perlespelt
  • 2 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1 rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1/2-1 frisk rød chili, uden kerner
  • saften fra 1 lime
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk koriander
  • salt og pebre
Perlespelten koges efter anvisningen på pakken, overhældes med koldt vand og køles af .
Tomater, agurk og rødløg hakkes og blandes med finthakket hvidløg og chili .
Blandingen overhældes med olie og limesaft og krydres med salt og pebre .
Hakket koriander og mynte vendes i den færdige salat .


 Lækker, kraftigt smagende og mættende salat . Mmmm  :)

Denne tabbouleh indeholder ca. 110kcal/100g

2 kommentarer:

  1. Det er da et fantastisk alternativ til den ofte fede mad, der bliver indkøbt til diverse møder.. Jeg laver ofte selv rå forårsruller eller rispapirruller, de smager bare virkelig godt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det synes jeg også .. og som oftest er hjemmelavet mad altså bedre :) (og altid sundere) .
      Og ja, de små ruller er altså virkelig blevet et hit hos mig :)

      Slet