fredag den 13. juli 2012

Rigtige hindbærmuffins med kardemomme .


Da vi i tirsdags var i dyreparken, havde jeg bagt nogle muffins som kom med bag på cyklen, de var ganskevist lidt smadrede efter en lang bumlet cykeltur, men smagen var super!
Jeg er vild med at der er kardemomme i dejen, det får dem faktisk til at smage lidt af pandekager, hvis du spørger mig ;)

Opskriften er fra Mette Blomsterbergs Kongerigets kager og giver 12 rigtige picnic muffins der rigtig laver muffins top:
  • 1/2 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 æg (L)
  • 125 g neutral olie (jeg brugte raps)
  • 2,5 dl mælk
  • 300 hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk salt
  • ca. 200 g frosne hindbær
  • ca. 60 g mandler
(Jeg lavede dobbeltportion)


Korn fra vaniljestangen mases sammen med lidt af sukkeret så de fordeles .
Vaniljesukker, sukker og æg piskes lyst og luftigt .


Olien tilsættes lidt af gangen .


Når olien er godt indarbejdet tilsættes mælken .


Mel, bagepulver, salt og kardemomme blandes og sigtes ned i dejen, der forsigtigt røres jævn .


Dejen fordeles i ca. 12 forme der fyldes 3/4 op .
I hver muffin ligges 3-4 hindbær . jeg plukkede dem lidt i stykker og fordelte dem ned i dejen .
Drys med grofthakkede mandler og bag ved 180C i ca. 15 min .


Mmmmm ..
Og hvis de har været lukket godt inde i en plastikpose, holder de sig lækre i et par dage ;)



Ved 12 stk. indeholder hver muffin ca. 275 kcal .

4 kommentarer:

  1. Mmm, det ser super lækkert ud - bliver helt lækkersulten! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Er også bare vildt med kardemomme smagen! Mmm skal lave dem igen .
      Og så synes jeg faktisk det var meget dejligt med rigtige muffins i stedet for cupcakes ;)

      Slet
  2. Jeg lavede ogsåmdisse til mandens fødselsdag sidste år, selvom han hader hindbær... Men de var mega gode og han bad om en ny portion til kollegerne... De tåler også fint en tur i fryseren uden at blive trælse!! Fin blog du har her!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak . :)
      Jeg er også bare vild med dem! og de bliver hel sikkert også lavet igen - og godt tip med fryseren - hvis de da kommer så langt uden at blive spist ;)

      Slet