Ja tiden er gået sindssygt hurtigt den sidste uge, og nu er det allerede d. 23. dec ..
Jeg fik først juleferie i går, og skal på arbejde i aften - inden jeg endelig kan holde rigtig ferie i et par dage ..
I tirsdags lavede Henriette og jeg jo en del lækre sager, og en af produktionerne var pistacie-konfekt med lime og en snert af chili .
Jeg selv synes at resultatet blev både lækkert, spændende og flot :)
Opskriften er fra et ugeblad som jeg læste i en dag i Bilkas kaffestue, men jeg glemte desværre at notere hvilket blad, den stammer fra - et bud er Alt for damerne eller Femina .
Konfekt
- 150 g usaltede pistacienødder (+ pynt)
- 90 g mandler
- 120 g flormelis
- 2 spsk. glucosesirup
- 1 øko lime
- 1 bæger pats. æggehvider
- 150 g mørk chokolade
- evt. ca. 1 tsk. chili
Mandler og pistacienødder blendes hel fint i en foodprocesser eller minihakker .
Flormelis, glucosesirup og fintrevet limeskal røres i .
Æggehvide hældes i massen mens maskinen kører, til en fin og ensartet grov-marcipan-konsistens opnåes . Det er ikke sikkert hele bærget med æggehvider skal bruges .
Marcipanen formes til små konfektstykker, som skal tørre i ca. 1 time .
Konfekten dyppes halvt i smeltet mørk chokolade (evt. tilsat lidt hel fint chili) - og drys med lidt ekstra hakkede pistacienødder .
Tørres og spises :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar