Da vi 1. søndag i advent havde konfekt lavnings dag hos Rikke og Mikkel, var hjemmelavet blød fransk nougat også på "menuen" ..
Jeg ELSKER fransk nougat, og denne version smagte også dejligt - ikke helt som originalen må jeg indrømme, men godt og sødt ;)
Opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 09 2011, og jeg har kun ændret en lille smugle i indholdet . Næste gang vil jeg bruge reven appelsinskal fra 1 appelsin, i stedet for citronsaft - men det var hvad køkkenet kunne tilbyde ;)
1 portion:
- 150 g honning
- 250 + 30 g sukker
- 50 g glucosesirup
- 1 1/2 pasteuriseret æggehvide
- 160 g usaltede pistacienødder
- 50 g mandler
- 2 spsk citronsaft
- Smagsneutral olie
- Sigtet hvedemel
I en stor skål pisked 30 g sukker og æggehvider stive .
Mens der piskes hældes den varme sukkermasse ned i hviderne, i en tynd stråle .
Grøfthakkede nødder og citronsaft (eller appelsinskal) røres hurtigt i massen - den bliver hurtigt for stiv at arbejde med, så skynd dig ;)
Massen fordeles i en lille bradepande beklæde med bagepapir og lidt smagsneutral olie .
Brug evt. en kniv, dyppet i varmt vand, til at glatte massen ud med .
Afkøl i køleskab i et par timer .
Den afkølede nougat skæres i stænger som vendes i sigtet hvedemel .
Skær nougaten i mundrette stykker umiddelbart inden servering .
Og spis gerne det hele i løbet af et par dage, da den ellers godt kan bliver meget blød i koncistensen ..
Glædelig 8. dec :D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar