torsdag den 8. december 2011

Blød fransk lækkerhed .


Da vi 1. søndag i advent havde konfekt lavnings dag hos Rikke og Mikkel, var hjemmelavet blød fransk nougat også på "menuen" ..
Jeg ELSKER fransk nougat, og denne version smagte også dejligt - ikke helt som originalen må jeg indrømme, men godt og sødt ;)
Opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 09 2011, og jeg har kun ændret en lille smugle i indholdet . Næste gang vil jeg bruge reven appelsinskal fra 1 appelsin, i stedet for citronsaft - men det var hvad køkkenet kunne tilbyde ;)



1 portion:
  • 150 g honning
  • 250 + 30 g sukker
  • 50 g glucosesirup
  • 1 1/2 pasteuriseret æggehvide
  • 160 g usaltede pistacienødder
  • 50 g mandler
  • 2 spsk citronsaft
  • Smagsneutral olie
  • Sigtet hvedemel
Honning, 250 g sukker og glucosesirup koges kraftigt til det når en temperatur på 145C .
I en stor skål pisked 30 g sukker og æggehvider stive .


Mens der piskes hældes den varme sukkermasse ned i hviderne, i en tynd stråle .
Grøfthakkede nødder og citronsaft (eller appelsinskal) røres hurtigt i massen - den bliver hurtigt for stiv at arbejde med, så skynd dig ;)


Massen fordeles i en lille bradepande beklæde med bagepapir og lidt smagsneutral olie .
Brug evt. en kniv, dyppet i varmt vand, til at glatte massen ud med .
Afkøl i køleskab i et par timer .


Den afkølede nougat skæres i stænger som vendes i sigtet hvedemel .
Skær nougaten i mundrette stykker umiddelbart inden servering .
Og spis gerne det hele i løbet af et par dage, da den ellers godt kan bliver meget blød i koncistensen ..

Glædelig 8. dec :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar