tirsdag den 29. november 2011

Konfekt tid .


I søndags var Gorm og jeg nede og besøge hans søster, og hendes kæreste, til en omgang julekonfekt-fremstilling .
Vi lavede en masse gode sager, deriblandt fyldt chokolade, lakrids mandler med hvid- og mørkchokolade, blød fransk nougat og selvfølgelig en masse marcipan :)
Undervejs var der selvfølgelig også julegodter, og her havde Rikke og Mikkel disse lækre peanut-dadel konfekt stykker, liggende i fryseren - og Mmmm siger jeg bare :)

Jeg fik opskriften, som består af:
  • 200 g saltede peanuts
  • 500 g dadler
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 6 spsk ægte kakao
  • 1 spsk kokosolie

Det hele skal køres sammen i en blender - det kræver dog en ret god blender, foodprocessor eller kødhakker, da massen er meget drøj .
Den ensartede masse fordeles i en form og stilles på køl så den bliver hård og kan skæres i små mundrette stykker .
De opbevarede deres i fryseren så de var helt kolde inden de skal spises . Vildt lækkert :)

Konfekten indeholder ca. 415kcal/100 g
ca. 20kcal pr. stykke ved disse små stykker .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar