mandag den 14. november 2011

Hjemmelavet (snyde) sushi .


Efter fredag og lørdag på arbejde, fik jeg lørdag aften besøg af min søde kusine Selvie .
Da jeg kom lidt sent hjem, havde jeg forberedt noget nemt og hurtigt mad, nemlig hjemmelavet sushi .
Det var første gang jeg skulle lave det herhjemme, så købte mig en "startpakke", da det faktisk var ret billigt, og jeg derved også fik en bambusmåtte med i købet ..


Pakken så således ud, kostede ca. 60 kr og indeholdte: 1 bambus måtte, spisepinde, tangplader, sushiris, riseddike, wasabi og soya, og perfekt mængde til 2 pers :)

Risene var endda i kogeposer så de var super nemme at lave . De skulle blot koges i 15-20 min i letsaltet vand - hvorefter de dryppes godt af i en sigte, og blandes med riseddiken ..
(Da jeg jo var lidt i tidsnød lørdag aften, kogte jeg risene og blandede dem med riseddiken allerede fredag og lod dem stå i køleskabet til det skulle bruges ..)

Egentlig er det lidt snyde-sushi vi lavede - det blev nemlig med røget laks, da jeg ikke kunne nå til fiskehandleren, men det smagte altså dejligt, og kan nemt bruges som alternativ ..


Videoen viser godt hvordan man laver en maki-rulle . Husk dog at rulle noget strammere end det ser ud til på videoen, ellers er stykkerne svære at skære, plus fange med pindene bagefter ..
Inden jeg ruller, putter jeg også lidt vand på det sidste stykke af tangplade, for at sikre at den holdes bedre lukket . :)
Husk forresten også at pakke din måtte ind i husholdningsfilm - det gør rengøringen meget nemmere ;)

I vores ruller kom vi, røget laks, agurk, avokado og forårsløg, men man kan tilføle de grøntsager man har lyst ..
Vi prøvede også med rejer, men synes ikke det var helt så godt som laksen :)


Mmmmm det var godt, og pakken gav 4 ruller, hvilket var perfekt til os 2 :)
Spises med syltet ingefær - her hjemmelavet, opskriften får I senere :)

2 kommentarer:

 1. Jeg elsker sushi - måske det også snart var på tide at lave det igen ;)
  Forresten - nu lyder det jo til, at du fik et fint resultat, men næsten alle steder jeg har læst om det, fraråder de at sætte sushiris i køleskabet. Det er vist noget med, at de bliver for hårde eller et eller andet ;)

  SvarSlet
 2. Okay spændende :), jamen jeg læste lidt forskelligt forskellige steder, og besluttede mig for at prøve når nu jeg ikke havde så meget tid . og så var det jo faktisk pludselig utrolig hurtig mad at lave :)
  Altså, nu har jeg jo ikke kogt sushiris herhjemme før, men synes ikke de var bemærkelsesværdig hårde .
  Jeg skyndte mig godt nok at tage risene ud af køleskebet så snart jeg kom hjem, og inden jeg tog et hurtigt bad - for at gøre dem mere rumtemp. end kolde .. Og tror altså sagtens jeg kunne finde på at gøre det på den måde igen hvis der er lidt tidsnød .. :)

  SvarSlet