onsdag den 23. november 2011

Jule-cupcakes, part II .


Her er så anden del af mine jule-cupcakes, Vanilje med chokoladefrosting - se juletræerne her .
Opskriften på vaniljekagedejen er fra denne skønne kagebog fra The hummingbird bakery .. Det er en rigtig lækker alm. vaniljedej, som kan bruges som en god grunddej til alle mulige varianter - husk blot ikke at bag den for meget, da den ikke er så spændende små-tør ..

ca. 50 mini cupcakes:
  • 250 g mel
  • 300 g sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • Lidt salt
  • 100 g usaltat smør (rumtemp.)
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
Mel, sukker, bagepulver, salt og blød smør røres sammen til en "sandet" konsistens .
Halvdelen af kærnemælken røres i dejen .
Æg, vaniljeekstrat og resten af kærnemælken piskes sammen i en anden skål - og røres derefter i dejen .
Dejen fordeles i ca. 50 mini cupcakes og bages ved 180C i ca. 9 min .

 
Mild chokolade frosting (ca. 50 mini)
  • 100 g mørk chokolade
  • 600 g flormelis
  • 200 g blød smør
  • ca. 0,6 dl mælk
  • 1 spsk kakao

Chokoladen smeltes og stilles til afkøling .
Flormelis og blød smør røres sammen og mælk tilsættes .
Den nu afkølede, men stadig flyende, chokolade røres i .
Tilsæt evt. kakao for mere chokolade smag .
Frostingen røres godt og længe for en jævn og let luftig koncistens .

Jeg farvede chokolade frostingen rød med ret meget pastafarve, pyntede mine cupcakes og dryssede med guld glimmer ..
Og vupti, julestjerne-inspirerede minicupcakes :)

2 kommentarer:

  1. De er bare så fine :) Hvilken tyl har du brugt til de røde svende? :D

    SvarSlet
  2. Jeg har faktisk brugt den samme til begge slags - nemlig wilton 1M :)

    SvarSlet