torsdag den 3. november 2011

"Cookies med undskyld på" .


Da vi fredag skulle ned til Gorms forældre på Biler for alle-messen, havde jeg bagt nogle vildt lækre cookies - specielt bagt uden nødder til ære for Gorms far .
Hvis jeg skal være helt ærlig var det jo nok også lidt fordi jeg har ret dårlig samvittighed, over at jeg for nogle uger siden lavede en lille skade på en af hans biler, som vi har til låns .
Kagerne hjalp ret meget på situationen, men jeg slap ikke helt for at blive drillet .


Opskriften fandt jeg her hos Sarahskager, og opskriften er simpelthen intet mindre end suveræn .
Disse cookies er super lækre og bløde i midten . mums :)
I stedet for nødder tilsætte jeg lidt hvid chokolade, hvilket også var super godt .
Næste gang vil jeg nok lave dem lidt mindre så man ikke indtager nærmest et helt måltid afgangen (kcal-mæssigt) ;)

22 store cookies
  • 225 g blød smør
  • 330 g brun farin
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 320 g mel
  • 1 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 300 g hakket mørk chokolade
  • 100 g hakket hvid chokolade
Blød smør og brun farin blendes jævnt .
Æg og vaniljesukker tilsættes .
Resten af ingredienserne, udover chokolade, blandes i dejen .
Med en ske eller dejskraber vendes chokoladestykkerne ind i dejen så det bliver fordelt .


Fordel dejen i den ønskede mængde cookies, på et stykke bagepapir .
Lad være med at trykke dem flade, da de selv "flyder ud" når de bages .


Bages ved 200C i ca. 8-10 min. til de er let brune i kanten men stadig bløde i midten .
Når de afkøles bliver de hårdere i midten så lad endelig vær med at overbag dem . Bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på ens cookies .

Mmmmmm .. :)
De holder sig fint i et par dage i en kagedåse .. Hvis de da ikke bliver spist inden ;)
En cookie, ved 22 stk, indeholder ca. 285 kcal

2 kommentarer:

  1. Hvor ser de bare lækre ud. Tror egentligt aldrig jeg har prøvet at lave noget med hvid chokolade, så disse var da oplagte :)

    SvarSlet
  2. Mmmm . Du kan roligt kaste dig ud i disse . Vildt gode! Evt byt noget af det mørke chokolade ud med mere hvidt - jeg havde bare kun lige en 100g's pakke :)

    SvarSlet