Da jeg den anden dag var til julefrokost med familien, medbragte jeg lidt hjemmelavede "guldkarameller", som værtsgave til min onkel og tante .
For at lave disse guldkarameller lavede jeg ganske simpelt bløde flødekarameller, overtrukket med mørk chokolade .
De blev ret lækre, og kan klart anbefales! - husk dog at kog karamellen i en stor gryde da den varme sukkerlage nemt koger over!
Til karamellerne tog jeg udgangspunkt i denne super nemme opskrift .
1 portion:
- 1/2 l piskefløde
- 250 g sukker
- 125 g glucose sirup
- 200 g mørk chokolade
Ingredienserne, minus chokoladen, koges sammen i en gryde - rør godt .
Kog karamellen indtil den er gylden, tykflyende og slipper bunden når man rører . - jo længere der koges, jo hårdere bliver det færdige resultat .
Det kan godt tage ca. 30-45 min inden karamellen er klar .
Karamellen hældes ud på bagepapir, smurt med en anelse smagsneutral olie .
Når karamellen er fingervarm klippes den i små stykker som rulles til kugler og afkøles .
De afkølede karameller dyppes i smeltet mørk chokolade og tørres .
Mmmm .. de færdige guldkaremeller er lækre, perfekte op til jul og som en lille gave :)
Hvor ser det lækkert ud, tror jeg vil prøve disse. Men hvor mange bliver der ca ? Bare sådan ca. ?
SvarSletMVH Sandra.
Hmm . det er lidt svært at sige, men den form jeg lod karamellen køle i var ca. 30*15 cm, og nok ca. 1-1,5 cm i hølden .. Og så kommer det an på hvor store karameller man laver ud af den massse :D
SvarSlet