- Også kaldet grydebrød .
Dette lækre brød er ganske simpelt bagt i en gryde i ovnen . På den måde får man en dampovns-effekt, hvor brødet bliver lækkert saftigt indeni og med en sprød skorpe .
Opskriften er fundet hos Kvalimad, men findes mange steder på nettet .
Flere steder anbefales det at man bruger en støbejernsgryde, men det fungerede hel perfekt med min rustfri stål gryde fra Eva trio .
Dette brød er udelukkende bagt på hvedemel, men skal hel sikkert forsøge mig med lidt mere spændende varianter :)
1 brød
- 625 g mel
- 5 dl koldt vand
- 2 tsk salt
- Gær på størrelse med en ært
Dejen er meget blød og kan bare røres sammen med en ske - al melet skal blot være våd .
Skålen med dej dækkes med husholdnings film - og sættes til hævning ved stuetemp. i 10-12 timer .
Så lidt gær brugte jeg! |
Dejen skal vendes sammen et par gange, hvorefter den igen skal hæve i 2 timer .
Denne gang er det en god ide at smøre lidt olie i bunden af et fad, "mele" det, og lade dejen hæve tildækket som før .
Ovnen, med gryden i, opvarmes til 250C varmluft .
Gryden skal stå i ovnen længe og være så varm at det siger en "svitse"-lyd når dejen hældes i gryden . (der skal ikke bruges olie, mel eller andet i bunden) .
Brødet bages i gryden, med låg, i 30 min .
Derefter skrues temperaturen ned til 230C og brødet bages yderligere 15 min uden låg .
Brødet afkøles i ca. 20 min - og så går det ellers som varmt brød ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar