Ja billedet er ikke det mest inspirerende, men det var virkelig en sjov, god og anderledes oplevelse .
Lakridsmarineret kylling !
Opskriften og ideen fik jeg fra en af Johan Bülows "reklamepostkort" med opskrifter på, og jeg lavede det sidste fredag da min kusine var på besøg - og det er hel sikkert ikke sidste gang det kommer på menuen .
Laktidsmarineret kylling, pr. person:
- 1 kyllingebryst
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. lakridspulver
- 1 tsk. sød lakridssirup
- olie til stegning
Kyllingen brunes kort på begge sider i olien, hvorefter lakridssirupen smøres på kyllingen, der færdigsteges .
Jeg serverede en frisk råkostsalat til - hvilket opvejede den ret søde og kraftigt lakridssmagende kylling rigtig godt!!
Rødkålssalat 4 pers.
- 500 g frisk rødkål
- 1 stort æble
- ca. 1/2 appelsin
- 10 mandler
- 1 spsk olie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1/2-1 spsk mørk sirup
- Salt og peber
Appelsin og mandler skæres i små stykker og røres i .
En dressing blandes af olie, eddike, sirup, salt og peber - som hældes over salaten .
Derudover serverede jeg saltbagte kartofter og en kold sovs lavet af creme fraiche, til :)
Til en anden gang behøver hver person nok ikke et helt kyllingebryst, da smagen som sagt er ret gennemtrængende .. - men særdeles god!
Lakridskyllingen indeholder ca. 150kcal/100 g - men afhænger meget af filetens størrelse og
Salaten indeholder ca. 65 kcal/100 g .
Det lyder rigtig lækkert. I hvilke(n) butik finder jeg lakridspulver?
SvarSletDet er hel sikkert også lækkert! Lidt anderledes og spændende .
SletBåde sirup og pulver er fra Johan Bülow og kan købes i bl.a. Salling, Magasin, og jeg har også set det i flere forakellige specialbutikker, fx vin-butikker :)
Lakridspulver findes billigt i Tiger!
SvarSlet