søndag den 4. december 2011

Travl weekend .


Efter en god og ret våd (både pga. regn, men også drikkevarer) julefrokost med min klasse i går, har ca hele dagen i dag foregået under dynen med fjernsyn, pepsi max og branflakes i stedet for chips :)
Det har også været en halvhård weekend der jo startede min kusine-besøg fredag - hvor sengetiden heller ikke rigtig blev overholdt ;)
Menúen fredag stod blandt andet på tunmousse - bestilt og anrettet af Gorm, men dog lavet af mig ;)

Forret ca. 4-6 pers:
  • 4 ds. tun i vand
  • 4 dl creme fraiche 6 %
  • 1 løg
  • Saft af 1/2-1 citron
  • Salt og peber
  • 6 blade husblas
Husblasten ligges i blød i koldt vand i 5 min .
Tun drænes, og deles med en gaffel .
Creme fraiche, hakket løg, citronsaft samt salt og peber røres sammen med tunen .
For at få en cremet konsistens blendes moussen, fx med en stavblender .


Vandet hældes fra husblasten, som smeltes over vandbad - det er vigtigt at det ikke kommer op og koge, da det så mister sin stivende-effekt .
Mens der røres i moussen hældes den smeltede husblas i .
Tunmoussen sættes i køleskabet i ca. 2 timer (eller natten over) til den er stivnet .


Gorms flotte anretning med kaviar og dild-træer ;)
Smager lækkert med en dressing til, af creme fraiche, salt, peber, sukker, citronsaft og frisk dild, samt brød .

Moussen indeholder ca. 95kcal/100g .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar