mandag den 18. juni 2012

Fed weekend-morgenmad .


Det var SÅ dejligt at have to afslappende morgener sammen med Gorm i weekenden, og vi gik også rigtig til den i de kcal-tunge sager - men dejligt, lækkert og hyggeligt, det var det virkeligt!

Lørdag havde jeg taget en vagt fra kl 11, og jeg havde booket et vasketøjs-tid allerede kl 7, så jeg havde jo god tid til at hygge, og bagte derfor en ordentlig omgang amerikanske pandekager ..
Duften og et dækket bord med pandekager, juice, nutella og sirup gjorde det også lidt nemmere at lokke Gorm ud af sengen ;)

Jeg plejer altid at bruge den samme opskrift på brunch pandekager, men den lille lap papir som den er på, kunne jeg simpelthen ikke finde i lørdags, så jeg brugte denne fra Newyorkerbyheart . (Papirlappen er imidlertid dukket op igen - jubii) .
Heldigvis var disse pandekager også ganske fortrinlige, godt tykke - og kunne virkelig suge masser af sirup ;)

Amerikanske pandekager, 3-4 pers.
 • 3 æg
 • 3 3/4 mælk
 • 2 spsk. sukker
 • 1 1/2 tsk salt
 • 6 tsk. bagepulver
 • 375 g mel
 • 2 spsk smeltet smør (jeg brugte flyende becel)
Det hele piskes godt sammen, og de små pandekager bages på panden i lidt fedtstof .. Mmmmm ..


Søndag morgen havde vi igen rigtig god tid (hvis man ser bort fra at vi begge burde være hoppet ud af senge og lavet eksamensopgaver) så lørdag aften havde jeg sat en dej til koldthævning ..
Om morgen satte jeg bollerne i ovnen, lagde mig tilbage i sengen, hvor Gorm lidt senere kom med morgenmad på senge .. Det kan jeg ikke huske hvornår sidst er sket .. og det havde været fuldendt, hvis ikke lige det var fordi vi også liiiiige skulle se LeMans imens - man kan jo ikke få det hele ;)

Koldthævede boller er det nemmeste i verden, og jeg laver dem altid på samme måde..
10-12 stk.
25g gær opløses i 4,5 dl koldt vand .
2 spsk olie og 1-1/2 spsk salt røres i .
Herefter skal der bare røres div. forskelligt mel, kerner og gryn i, indtil dejen bliver halvhård at røre med en ske, men stadig er klistret ...
Dejen dækkes til og sættes på køl .
Dagen efter lavest det til boller, der bages ved 200C i ca. 15-20 min ..

Nemmere og bedre bliver det ikke :)

I dag har den stået på en masse grønt .. Tror jeg har spist ca. 1000000 kcal for meget den sidste uge - men det har været hyggeligt :)

2 kommentarer:

 1. Det lyder også virkelig hyggeligt!:)

  Det der med Le Mans forstår jeg ikke.. Lidt ligesom med cykelløb! Nu er jeg generelt ikke den store sports-freks, men i sådan nogle sportsgrene sker der jo ikke rigtigt noget..? Altså, man venter ikke på at folk scorer eller blevet slået ud eller NOGET :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var skønt!!

   Hehe jeg er helt enig med dig - men nu ville Gorm helt utrolig gerne se det (og cykling osv.) - så må man jo bøje sig engang imellem ;)

   Slet