Derfor overraskede jeg Gorm med fastelavnsboller, da han i fredags kom sent hjem fra Hamborg . Eller det vil sige, havde fortalt ham jeg var i gang med at bage -da han i telefonen lød lidt lækkersulten, og på vej på en tank for at købe køre-slik agtig ;)
For mig er rigtige fastelavnsboller de gammeldags med creme - og opskriften her er fra Amo's store bagebog 2, og er slet ikke så tosset endda .. Dejen er endda utrolig nem at arbejde med :)
Start med at lave cremen, da den skal nå at køle af inden brug .
Bagefast creme, 12 stk.
- 2 dk mælk
- 1/2 vaniljestang (eller vaniljesukker)
- 3 æggeblommer
- 25 g sukker
- 1 tsk mel
Æggeblommer, sukker og mel røres til en tyk snaps .
Vaniljestang fjernes fra mælken, der hældes sammen med æggesnapsen, under omrøring .
Massen hældes tilbage i gryden og varmes igennem til cremen er tyk - under omrøring .
Stil cremen i køleskabet til afkøling .
Gammeldags fastelavnsboller 12 stk.
- 1 dl mælk
- 100 g smør
- 25 g gær
- 1 æg
- 250 g mel
- 25 g sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. kardemomme
Mælk og smør smeltes og varmes til ca. 37C - hvor i gæren røres ud .
Æg, og resten af ingredienserne, tilsættes og dejen røres glat .
Dejen stilles til hævning, lunt og tildækket, i 30 min.
Dejen deles i 12 lige store klumper, der laves til små firkanter, der hver fyldes med 1 lille spsk. af den afkølede creme .
De fire hjørner af dejen samles på midten, og "sprækkerne" klemmes godt til så cremen ikke render ud .
Bollerne ligges med samlingen nedaf på en bageplade, og bages i ca. 15 min ved 200C .
Lad bollerne afkøle lidt inden der kommes glasur på .
(Øv hvor bager min ovn da egentlig ujævnt)
Mmmm . ægte gammeldags fastelavnsboller - lune og med glasur .
Haps ;D
Disse fastelavnsboller indeholder, ved 12 stk, ca. 190 kcal/stk + glasur .
Hvor er de bare fine! :)
SvarSletMange tak, er faktisk første gang jeg "folder" fastelavnsboller, men kan huske at have ser min mormor gøre det da jeg var mindre ;)
SvarSletMmm, hvor ser de gode ud!
SvarSletJa, fastelavnsboller er bare SÅ godt :)
SletHejsa. Har lige lavet disse fastelavnsboller - UHH hvor blev de gode!! Vi valgte dog at brug marcipan/nugat og nutella som fyld, da der ikke er nogle af os der er vilde med creme - og de blev bare så gode alligevel!!
SvarSletHelt klart min farvorit opskrift fremover - TAK!