I fredags kom min mor forbi til aftensmad, og menuen stod på chilli con carne - med masser af grønt :)
Opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 09 2011, og gav en lækker gang carne . Jeg brugte mindre kød end opskriften angav, men for en grønt elskere som mig, gjorde det bestemt ikke noget .. Dog synes jeg godt den kunne tage lidt mere chilli !
4 pers.
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 3 stængler blegselleri
- 1/2 squash
- Becel/olie til stegning
- 2 røde chillier
- 450 g hakket oksekød 3-6 %
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. spidskommen
- 1 dåse kidneybønner
- 2 peberfrugter
- 10-15 g mørk chokolade
- Salt og pebre
Løg, skrællede gulerødder, blegselleri, squash og udkernede chilli hakkes og svitses i lidt fedtstof .
Når grøntsagerne begynder at blive bløde, uden at tage farve, tilsættes kødet, der brunes .
Hakkede tomater, kanel og spidskommen tilsættes og retten småkoges under låg i ca. 1/2 time .
Skyllede og afdryppede kidneybønner, hakket pebrefrugt og hakket mørk chokolade koges med i 5-10 min. og retten smages til med salt og pebre . - jeg synes også godt den kunne trænge lidt mere chilli eller cayennepeber .
Chilli con carne smager skønt med creme fraiche på toppen . Med lækkert brød eller majschips, gulerodsstænger og guacamole til ..
Mmmm ..
Denne chilli con carne indeholder ca. 80kcal/100g .
Ingen kommentarer:
Send en kommentar