Lørdag formiddag havde min far og Birgitte lige et par timers tid til at runde forbi Aarhus, inden de skulle til møde på min søsters efterskole .
Dette blev til en tidlig, men dog stadig morgenmads-inspireret, frokost med nybagte boller, frugt og godt rugbrød fra bageren ..
Bollerne var rigtig gode, små-grove og almindelige i smagen, men dog bedst mens de var lune, da de blev lidt små-tørre i løbet af dagen ..
Opskriften er fra Amo's Den store bagebog 2, og jeg skiftede blot fuldkorns hvedemel ud med fuldkorns speltmel, og havregryn ud med ruggryn, da det var hvad jeg havde i skabet .'
12 stk.
- 1 dl A38/neutral yoghurt
- 1 1/2 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1 æg
- 1/2 dl rapsolie
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 50 g ruggryn
- 150 g fuldkorns speltmel
- 350 g hvedemel
Lunken vand og A38 blandes og gæren opløses heri .
Øvrige ingredienser tilsættes, gerne de våde før de tørre .
Den ensartede dej stilles lunt og tildækket til hævning i 30 min .
Slå dejen sammen og form den til 12 boller .
Lad bollerne hæve lunt og tildækket i ca. 20 min .
Pensel med lidt A38 og bag i 12-15 min. ved 200C .
Lad bollerne køle en smugle, og spis :)
Hver bolle, ved 12 stk. indeholder ca. 205kcal
uhm lækker frokost!
SvarSletkender godt det med at bollerne er bedst når de er lune..
ja det er bare SÅ ærgeligt .. Der er så meget forskel på hvor længe brød og boller er "godt" . Men ville alligevel bringe denne opskrift, da den jo var lækker mens de var lune - og der gik de jo "som varmt brød" alligevel ;)
SvarSletkan jeg godt forstå..
SvarSletDe ser bare rigtig lækre ud de boller - skal sikkert afprøves :D
SvarSletwww.itsmypassions.dk
Dejligt, og hvad er bedre end lunt brød? ;)
Slet