Her til aften har jeg haft besøg af Henriette, den dejlige dame.. Vi har desværre begge alt for travlt, så har ikke set hinanden siden d. 23. december .. Så i aften kunne det endlig passe ..
Efter en weekend med arbejde skulle maden være lidt hurtig - men lækker og kcal-let ;)
- og det blev til hytteost-fyldt kyllingebryst med kalkunbacon og frisk rødkålssalat til (tæmmelig inspireret af Sabina's indlæg fra den anden dag, dog med lidt færre kcal).
Nemt og hamrende lækkert :)
Fyldt kyllingebryst pr. person:
- 1 helt kyllingebryst
- 50 g hytteost (1,5%)
- Salt og pebre
- Basilikum, gerne frisk
- 3 skiver røget kalkunbacon
Hytteost krydres med salt, pebre og hakket basilikum .
En "lomme" skæres i kyllingefileten, som fyldes med hytteost-blandingen .
Hver fillet indpakkes i 3 skiver kalkunbacon, forsøg gerne at afskærm så hytteosten ikke så nemt falder ud ..
Kyllingen tilberedes i ovnen ved 200C i ca. 35 min .
Jeg lagde kyllingen på bagepapir i et ildfastfad - dette mindsker både opvasken af fadet, og man undgår et bruge unødig fedt i fadets bund ..
Kyllingen serverede jeg sammen med en frisk salat, som minder meget om denne rødkålssalat jeg tidligere lavede, men elsker bare granatæble - og synes faktisk at denne udgave af salaten er lidt bedre ;)
Rødkålssalat 4 pers.
- 500 g frisk rødkål
- 3 æbler
- 1 stort granatæble
- Frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk lys sirup eller honning
- Salt og pebre
Skrællet æble skåret i tynde skiver, blandes med finthakket rødkål og kerner samt saft fra granatæblet .
En dressing af olivenolie, balsamico, sirup, salt og pebre, plus hakket basilikum hældes over rødkålssalaten og det blandes godt .
Lad salaten "trække" i ca. 10 min. og nyyyyyyyyyd !
Kyllingebrystet på tallerkenen vejede før tilberedning 135g - hvilket giver den færdige fyldte fillet med bacon ca. 240kcal
Rødkålssalaten indeholder ca. 60kcal/100 g
Andet godt selvskab i dag, var Gorm.. Han tog fra Hamborg til Odense til noget spejder-noget i weekenden.. Og så var jeg så super heldig at han i dag kom forbi Aarhus, hentede mig fra arbejde og så havde vi lige to timer -inden han igen vendte Clioen mod Hamborg ..
Søde Gorm :)
Mums, hvor ser det bare lækkert ud :)
SvarSletMmmm hel sikkert også en hurtig-favorit her :)
SvarSletDet ser lækkert ud! Jeg elsker sådan nogle guidet indlæg med billeder og opskrifter :)
SvarSletMange tak, er rigtig glad for at der er nogen der kan bruge det :)
Slet