søndag den 5. februar 2012

Mad og godt selvskab (x2) .


Her til aften har jeg haft besøg af Henriette, den dejlige dame.. Vi har desværre begge alt for travlt, så har ikke set hinanden siden d. 23. december .. Så i aften kunne det endlig passe ..
Efter en weekend med arbejde skulle maden være lidt hurtig - men lækker og kcal-let ;)
- og det blev til hytteost-fyldt kyllingebryst med kalkunbacon og frisk rødkålssalat til (tæmmelig inspireret af Sabina's indlæg fra den anden dag, dog med lidt færre kcal).
Nemt og hamrende lækkert :)

Fyldt kyllingebryst pr. person:
  • 1 helt kyllingebryst
  • 50 g hytteost (1,5%) 
  • Salt og pebre
  • Basilikum, gerne frisk
  • 3 skiver røget kalkunbacon

Hytteost krydres med salt, pebre og hakket basilikum .


En "lomme" skæres i kyllingefileten, som fyldes med hytteost-blandingen .


Hver fillet indpakkes i 3 skiver kalkunbacon, forsøg gerne at afskærm så hytteosten ikke så nemt falder ud ..
Kyllingen tilberedes i ovnen ved 200C i ca. 35 min .
Jeg lagde kyllingen på bagepapir i et ildfastfad - dette mindsker både opvasken af fadet, og man undgår et bruge unødig fedt i fadets bund ..


Kyllingen serverede jeg sammen med en frisk salat, som minder meget om denne rødkålssalat jeg tidligere lavede, men elsker bare granatæble - og synes faktisk at denne udgave af salaten er lidt bedre ;)

Rødkålssalat 4 pers.
  • 500 g frisk rødkål
  • 3 æbler
  • 1 stort granatæble
  • Frisk basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk lys sirup eller honning
  • Salt og pebre

Skrællet æble skåret i tynde skiver, blandes med finthakket rødkål og kerner samt saft fra granatæblet .
En dressing af olivenolie, balsamico, sirup, salt og pebre, plus hakket basilikum hældes over rødkålssalaten og det blandes godt .
Lad salaten "trække" i ca. 10 min. og nyyyyyyyyyd !

Kyllingebrystet på tallerkenen vejede før tilberedning 135g - hvilket giver den færdige fyldte fillet med bacon ca. 240kcal
Rødkålssalaten indeholder ca. 60kcal/100 g

Andet godt selvskab i dag, var Gorm.. Han tog fra Hamborg til Odense til noget spejder-noget i weekenden.. Og så var jeg så super heldig at han i dag kom forbi Aarhus, hentede mig fra arbejde og så havde vi lige to timer -inden han igen vendte Clioen mod Hamborg ..
Søde Gorm :)

5 kommentarer:

  1. Mums, hvor ser det bare lækkert ud :)

    SvarSlet
  2. Mmmm hel sikkert også en hurtig-favorit her :)

    SvarSlet
  3. Det ser lækkert ud! Jeg elsker sådan nogle guidet indlæg med billeder og opskrifter :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, er rigtig glad for at der er nogen der kan bruge det :)

      Slet
  4. Den opskrift må jeg bare prøve snart..

    SvarSlet