fredag den 22. juni 2012

"Snitterne væk" .


For tæmmelig hurtigt røg disse dejlige hindbærsnitter, da jeg i gå havde dem med på afdelingen - og det er jo dejligt når man medbringer hjemmebag ;)

I går havde jeg nemlig sidste dag på afdelingen i Herning - altså lige indtil august .. Det har været super godt, men jeg glæder mig virkelig også til bare at være HJEMME IGEN! ÅH .
Efter min meget skuffende føtex-snitte den anden dag, skulle det selvfølgelig være nogle hjemmelavede hindbærsnitter der skulle prøves .


Opskriften er en blanding af mørdej og marmelade fra Magasinet Mad! nr.2 2012 og en lækker hvidchokolade glasur fra Lone Landmand .  Mmmmmm .

Ca. 18 lækre hindbærsnitter

Hindbærmarmelade
  • 375 g frosne hindbær
  • 180 g sukker
  • 2 spsk vand 
Mørdej
  • 500 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 300 g smør
  • 2 æggeblommer
Glasur
  • 150 g hvid chokolade
  • 35 g smør
  • 300 g flormelis
  • ca. 7 spsk kogende vand

Frosne hindbær, sukker og vand koges op .
Lad massen koge i ca. 10 min så det er koget sammen til en næsten jævn marmelade .


Marmeladen køles helt ned i køleskab - fx til dagen efter .


Mel og flormelis blandes sammen .
Smøret smuldres ind i melet - man kan nemt gøre det med fingrene, men nøj jeg savnede min køkkenmaskine ;)


Æggeblommer tilsættes den udsmuldrede dej, og dejen samles - jeg lod en smule, kun lidt, hvider komme med, da jeg ellers syntes at dejen var lidt for tør og svæt at samle .


Den samlede dej pakkes ind i film, og ligges på køl i 1/2-1 time .


Dejen deles i to, og rulles ud til to lige store stykker, på bagepapir .
Den kolde hindbærmarmelade fordeles på den ene .

Nu menter Magasinet Mad! at jeg skulle ligge den anden oven på marmeladen, men det gik simpelthen i stykker for mig HVER gang jeg forsøgte at flytte det - så jeg besluttede mig for at bage dem på to plader . - hvis du kan flytte den anden, synes jeg du skal det - da snitten derved vil hænge bedre sammen efterfølgende.. men mine klarede det nu ok .

Bages ved 200C i ca. 20 min .


Når begge stykker kage er kølet, ligges den ene oven på den anden med marmeladen imellem .
Skidt med hvis det knækker lidt - den tykke glasur hjæper med at få det holdt sammen .


Smør og hvid chokolade smeltes forsigtigt i en gryde .


(Hvid chokolade driller mig altid, og her skulle det virkelig gå stærkt - derfor ikke flere billeder ;))Når det er helt smeltet tilsættes flormelis og der røres godt .
Kogende vand tilsættes til glasuren har en tilpas konsistens .


Den lækre glasur smøres ud over hele kæmpe hindbærsnitten, som pyntes med en form for krymmel - her frysetørrede hindbær :)


Når glasuren er tør skæres kanterne forsigtigt af med en skarp kniv, og kæmpe-snitten skæres ud til 18 mindre og gode hindbærsnitter :)

MUMS!

8 kommentarer:

  1. Jeg har aldrig smagt dem med den slags glasur, men uuuh, de ser gode ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er hel sikkert en opgradering ;)

      Slet
  2. Åh, jeg elsker hjemmelavede hindbærsnitter - det er så godt, hundrede gange bedre end Føtex-bagerens (; Måske man snart skulle lave sådan en plade igen. Har aldrig prøvet hvid-chokoladeglasur, men det ser ud til at være forsøget værd :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er hel sikkert et forsøg værd - hindbærsnitter er dejlige :)

      Slet
  3. Orv de er lækre! De kan vist forvandle enhver gråvejrsdag til en solskinsdag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe ja, og det er der hel sikkert også behov for for tiden ;)

      Slet
  4. Mmm, de er hermed på min to-do liste. Ser vildt lækkert ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var de virkelig også - held og lykke :)

      Slet