Denne lækre pastaret har jeg i aften lavet ud fra Jamie Olivers opskrift "Cannelloni på højkant" fra bogen "Jamies kogebog - sådan bliver du en bedre kok" .
Opskriften var oprindeligt til 6-8 personer og med cannelloni-pasta-rør . Da vi kun er to herhjemme, lavede jeg ca. halvportion og købte i stedet nogle princip-pasta-rør i Bilka, som nok ca. er halv størrelse ..
Jeg lavede retten i en gryde med en diameter på 20 cm, men man kan også bruge et ovnfastfad ..
Synes lige det er værd at bemærke at det tager noget tid at lave retten - der gik næsten 2,5 time fra jeg gik i gang til vi kunne spise, så det er altså ikke en hurtig-pastaret, men den smagte nu godt :)
og meget af tiden var jo også simre og ovn tid ..
Pasta på højkant 3-4 pers.
- 2 gulerødder
- 2 stængler blegselleri
- 1 porre
- 1 rødløg
- 1 håndfuld blandede tørrede svampe
- Olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt basilikum
- 2,5 ds. hakkede tomater
- 350 g frisk spinat
- 1,5 dl madlavningsfløde
(jeg brugte milda 4%) - 3 ansjoser i olie
- 2,5 dl creme fraiche
(jeg brugte lidt rester: 1,5 dl creme fraiche 18% + 1 dl græsk yoghurt 0,1 %) - 1 lille håndfuld friskrevet paramasan
- Salt og Peber
- Muskatnød
- 250g pasta
Rødløg, porre, gulerødder og blegselleri skæres i små stykker og svitses i en smugle olie, i 8-10 min .
Hvidløg skæres i tynde skiver og tilsættes og svitses med i nogle minutter .
Svampene tages op af vandet, skæres i mindre stykker og steges med - gem vandet fra svampene .
Sammen med yderligere ca. 1,5-2 dl vand, tilsættes svampevandes . Bemærk at vandet kan indeholde småsten og lign, så kom det evt. igennem en sigte inden brug .
Lad sovsen koge lidt ind .
Skel basilikum bladene fra stilken og tilsæt hakket stilk til sovsen sammen med hakkede tomater .
Krydder med salt og peber og lad sovsen koge i ca. 45 min. - hvorefter basilimumblade vendes i sovsen .
Skyllet spinat kommes i en anden gryde sammen med et skvat olie .
Svits spinaten ved jævn-høj varme indtil spinaten er faldet hel sammen og tag den af varmen .
Krydder spinaten med salt, peber og muskatnød og lad den stå til senere .
I en skål røres en hvid kold sovs af finthakkede ansjoser, creme fraiche, madlavningsfløde og revet parmasan .
Nu skal rette lægges sammen i en gryde eller ildfastfad .
I bunden hældes ca. halvdelen af den hvide sovs, hvorpå spinaten ligges .
Halvdelen af grøntsagssovsen hældes ovenpå de andre lag og pastaen sættes ned i på højkant . Giv pastaen et lille tryk på den sidder fast ned i sovsen .
Sidste halvdel af grøntsagssovsen fordeles ovenpå, og godt ned i pasta-rørene .
Øverst hældes resten af den hvide sovs på, og det hele "bages" i ovnen ved 190 C i ca. 45 min .
Retten smager dejligt og kan med fordel serveres sammen med en lækker salat .
Rettens kcal indhold endte på ca. 93kcal/100g
Portionen på billederne er 400 g og indeholder derfor ca. 370 kcal :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar