Jeg besluttede mig sidste weekend for at sylte rødbeder . Gorm er nemlig godt tilfreds hvis hans madpakke blot består af leverpostejmadder med rødbeder - så dem måtte jeg prøve at sylte selv, selvom jeg ved der er stor konkurrence fra hans mormor ;)
Vi har begge haft utrolig travlt så det er først i går at dommen over rødbederne er kommet, og han er hel godt tilfreds .. Juhuu ;)
Opskriften fandt jeg selvfølgelig i Frøken Jensens kogebog - hvor ellers ;) Mens rødbederne kogte søgte jeg lidt på nettet og faldt også over denne opskrift, så mine blev lidt et mix ..
Til disse to 1 liters glas brugte jeg:
- 1 kg rødbeder
- 4 dl lagereddike
- 2,5 dl vand + vand til kogning
- 200 g sukker
- 20 g revet peberrod
- 5 peberkorn
- 1 laurbærblad eller 1 knivspids knust
- Atamon (jeg brugte deres "pulver")
Top og rodspids skæres af og rødbederne koges i 40-60 min alt efter størrelse - mine fik 50 min.
Når rødbederne er møre skylles de i koldt vand og skindet kan nemt gnides af .
Skær dem i skiver i den ønskede tykkelse, og hæld dem i rengjorte glas .
Jeg havde skyllet glas og låg med lidt atamon for at sikre holdbarheden .
Eddike, vand og sukker koges sammen til en klar lage .
Revet peberrod, peberkorn og lidt knust laurbærblade tilsættes og koges med i 1/2 - 1 minut .
Igen tilsatte jeg lagen 1/2-1 tsk. atamon - husk det først må tilsættes når lagen ikke længere koger, da det mister effekten hvis det kommer over 100 C ..
Lagen med krydderier hældes over rødbederne så de alle netop er dækkede ..
Opbevares på køl .
Og vupti - så er der hjemmesyltede rødbeder :)
God idé med peberrod i - får helt lyst til at sylte nu :)
SvarSletI dag har jeg endelig fået købt det sidste til din pakke - så sender den afsted i morgen :)
/Gitte
Neeej hvor spændende :D
SvarSletJa, og jeg var vildt overrasket over hvor nemt det var at sylte .. Tror måske jeg skal prøve med Neliker i næste gang også - har jeg hørt Gorms mormor plejer at gøre ;)
De behøver ik stå i køleskab bare mørkt de erjo konserveret
SvarSlet