onsdag den 16. november 2011

Gulerodsdessert hos farmand .


I går fyldte min far 50! - og i en sådan anledning skal man jo fejres, så vi var alle hjemme til aftensmad i går .
Menuen stod på flæskesteg med det hele, hvilket ligger rigtig godt op til den kommende måneds julehygge med familien - det var faktisk lidt som en tyvstart ;)


Til dessert fik vi denne spændende gulerodsdessert som jo ved første øjekast ligner en sund råkost -meeeen.. snydt .
Tilgengæld var den rigtig lækker, anderledes med den søde revne gulerod, men god og utrolig nem at lave..
Opskriften kommer fra Familie journalens læseropskrifter, men her er lavet lidt om på mængderne..

ca. 8-10 pers.
  • 150 g daim
  • 250 g makroner
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk flormelis
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2 1/2 dl cremefraiche (18%)
  • 700 g revne gulerødder

Daim hakkes og makroner knuses - begge dele blandes og ligges som bund i et fad .
Fløden piskes til skum, med flormelis og vaniljesukker .
Cremefraiche vendes sammen med flødeskummen, og det hele ligges som et lag over makron/daim bunden .
Gulerødderne skrælles og rives, og ligges på toppen af desserten - som stilles på køl i ca. 2 timer inden servering .


Haps - lækker dessert, der giver store øjne ved servering ;)

Desserten indeholder ca. 225 kcal/100 g .

1 kommentar: