For snart ret længe siden var jeg en weekend på Kulsø .
Til formålet havde jeg bagt disse lækre muffins, tog billeder af dem, hvorefter mit kamera blev væk, og sidenhen fundet igen .
SÅ NU, kan jeg endelig få dem med på bloggen .
De fleste i blogland kender nok efterhånden til Newyorkerbyheart's "kendte" Gulerodskage fra new orleans, og det er også denne opskrift jeg har taget udgangspunkt i ..
Det er hel sikkert en opskrift som jeg vil lave igen, og måske også lege lidt med for at få den lidt mindre kcal-fyldt ;)
De er altså virkelig gode, krydrede og svampede i konsistensen . Perfekte, specielt med en cream cheese frosting på toppen ;)
24 stk. + ca. 20 mini
- 350 g gulerod
- 50 g valnødder
- 350 g sukker
- 3 dl raps olie
- 4 æg
- 300 g hvedemel
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. natron
- 1/2 spsk. ægte kakao (kan godt klare mere)
Sukker og olie piskes godt sammen .
Æggene tilsættes et af gangen og rør massen ensartet .
Tilsæt mel, kanel, kakao, natron og salt .
Når dejen er jævn vendes fintrevne gulerødder og hakkede valnødder i, med en ske eller dejskraber .
Bages i ovnen ved 175C i ca. 20 min . (ca. 10 min for mini)
Hold øje med at de ikke får for meget .
Cream cheese frosting:
- 120 g blød usaltet smør
- 200 g neutral flødeost
- 500-600 g flormelis
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 1 knivspids salt
- Orange pasta-farve (så det ligener endnu mere gulerod ;))
Vaniljeekstrakt og salt tilsættes .
Nu skal der røres flormelis i, indtil det har den ønskede konsistens :)
Tilsidst farves frostingen, og kagerne pyntes .
De færdige muffins indeholder ca. 415kcal/100g
Dvs. ca. 55kcal/mini og ca. 210kcal/alm. størrelse
Dette er uden frosting der indeholder ca. 400kcal/100g
Ingen kommentarer:
Send en kommentar