Torsdag aften var jeg til aftensmad og Topmodel hos min veninde .
Hun lavede denne lækre tærte til os, og det må sige at være en succes . Opskriften er fra Fitliving nr. 9, 2011 ..
Ingen af os er egentlig normalt super meget til gedeost, men i denne tærte gav det bare en god smag til helheden, der var ingen gennemtrængende gede-smag, så alle kan kaste sig ud i denne tærte ;)
Vi brugte tørret basilikum, men tærten ville hel sikkert også være rigtig lækker med en ordentligt dusk frisk basilikum .
Tærten kan hel sikkert nemt tilføles lidt ekstra grøntsager, eller bare flere rødbeder, som virkelig egner sig godt i en tærte :)
1 tærte:
- 100 g hvedemel
- 100 g rugmel
- 3 spsk. kvark
- 70-80 g flydende becel
- 4 æg
- 1 brik milda 4 % (eller fløde hvis man er til det)
- 2 mellemstore rødbeder (250-300 g)
- 70 g gedost i olie
- Salt og peber
- Basilikum
Lad dejen hvile i køleskabet i 1-2 timer .
Kog rødbederne, de behøver ikke at være helt møre, da det er lækkert med lidt bid i tærtefyldet . - dette tager ca. 30 min .
Tryk tærtedejen ud i et tærtefad, og op af kanterne . Dette er nemmest med fingerne ..
Hvis man ikke har et tærtefad med slip-let-belægning er det en fordel af smøre fadet med lidt fedtstof først .
Skær de kogte rødbeder i mellemstore stykker og lig dem på¨tærtebunden .
Æg, milda, salt, peber og basilikum piskes til en ensartet masse og hældes over rødbederne .
Tilsidst smuldres gedeosten udover tærten, der bages ved 180C i ca. 40-45 min, eller til æggemassen er fast og gylden .
Så er der serveret .
Rigtig ærgeligt at billeder taget med iPhone bliver så dårlige ("kamera kom hjem!"), for det var virkelig en lækkert tærte som smagte rigtig dejligt med salat til .
Den færdige tærte indeholdte ca. 190 kcal/100 g
Stykket på tallerkenen indeholdte ca. 250kcal + salat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar