Er der noget bedre end lækkert knækbrød med en masse kerner?
Nej vel? Derfor bagte jeg i går disse knækbrød/kiks efter en opskrift som var i iform 14/2011 .
Jeg skiftede lidt ud i kernerne efter hvad jeg havde i skuffen, og hvad jeg bedst selv kan lide .. Det er en super god opskrift som jeg hel sikkert skal lave igen, og lege lidt med ændringer i også :)
Mit forslag er også at lave portionen*2 med det sammen, for nøøj de forsvinder hurtigt, både som en lækker kiks, eller med pålæg ;)
I opskriften stod der også at der skulle 1 tsk. eddike i dejen, dette undlod jeg, men er der nogen der ved hvorfor det skal i?
Rugknækbrød (1 bradepande):
- 125 g groft rugmel
- 50 g groft speltmel
- 1 spsk koldpresset rapsolie
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 dl vand
- 50 g sesamfrø
- 50 g hørfrø
- 50 g græskarkerner (hakkede)
Begge slags mel, salt og sukker blandes med olie .
Saml dejen med vand (jeg kørte det i min rørermaskine - som kun brokkede sig lidt over den hårde dej)
Kerner/frø æltes godt ind i dejen - det tager lidt tid, men giv ikke op, jeg brugte hænderne tilsidst ..
Dejen rulles ud så den næsten fylder en bradepande . Dejen smuldre nemt, men vær tålmodig, den skal nok hænge sammen tilsidst .
Skær dejen ud i de stykker som man gerne vil have sine knækbrød . Jeg var åbenbart ikke særlig skarp til at få skåret mine trekanter i sammen "retning" ;)
Bag ved 225C i 8-10 min .
Det færdige knækbrød indeholder ca. 420 kcal/100 g
ca. 40 kcal pr. stk af mine små trekanter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar