fredag den 28. oktober 2011

Varm og krydret, lige til efterårsvejret .


Suppe er altid godt . Det er varmt, lækkert, nemt at lave og noget af det mest kalorie-lette aftensmad man kan lave . Win, win, win :)
I går aftes lavede jeg denne lækre krydrede rødbedesuppe med hvidløg og karry, opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 09 2011, og var altså rigtig dejlig .

Måske også lidt halloween-blodig-agtig . Uuuhhh... ;)

Suppen blev lidt tyndere end jeg godt kan li den, men det er jo bare at koge den lidt længere, uden låg, for at få noget af vandet til at fordampe ..

Max 4 pers.
  • 500 g friske rødbeder
  • 100 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk olie
  • 2-3 tsk karry
  • 1 laurbærblad (jeg brugte knust laurbær fra kværn)
  • 1 l vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber 

Rødbeder, kartofler og æble skrælles og skæres i små tern .


Hakkede løg og hvidløg svitses i olien sammen med karry og de resterende grøntsager .
Tilsæt vand, bouillon og laurbær og lad det hele koge i ca. 30 min til grøntsagerne er møre .
Blend suppen med en stavblender i gryden, varm igennem og smag til med citronsaft, salt og peber .

Vi spiste suppen med en klat skyr på toppen . :)
Haps haps .

Suppen indeholder kun ca. 35kcal/100g
Tallerkenen med 250g suppe og 40g skyr indeholder derfor kun ca. 105kcal

4 kommentarer:

  1. åhr jeg troede at det var en eller anden frugtsuppe :D der blev jeg slemt skuffet. Men den er godt nok pæn!

    SvarSlet
  2. Hehe ja det kan Keg da egentlig godt se at det ligner, beklager ;) men den smager nu stadig rigtig dejligt :)

    SvarSlet
  3. Wauw, hvor er den fin :) og meget halloween agtig også ;)

    Ligesom Line troede jeg faktisk også, at det var en frugt suppe :) Hehe.

    SvarSlet
  4. Ja ja kan godt se hvad i mener ;)
    Og I har nok egentlig ret, en varm frugtsuppe ville nok heller ikke være dårlig efterårs-spise :D

    SvarSlet