fredag den 26. august 2011

Ovnbagt æggekage med grønt .


I går aftens var Gorm på arbejde, hvilket betød "singel-aftensmad" til mig ..
Det er jo altid en god anledning til at lave lige hvad man har lyst til .. Så jeg valgte noget kcal-let og velsmagende .. Og også lidt "ryd køleskabet-agtig" .. ;)

Jeg laver altid æggekage i ovnen, af to simple grunde .. Det er nemt, man skal ikke tænke på om det brænder på, på panden og så sparer man en masse unødvendige kcal !

Ovnbagt æggekage til 1 person
  • 1 æg
  • 3 æggehvider (i stedet for hele æg - for at spare kcal)
  • 150 g frossen spinat
  • 2 tomater
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 2 forårsløg
  • Salt, peber og basilikum
Æg og hvider piskes med en gaffel, i en skål .
Grønsager skæres i mindre stykker og blandes i .
Der krydres med salt, peber og oregano . Spar ikke på salt, da æggekagen ellers godt kan blive lidt fersk i smagen .
Et lille ovnfast fores med bagepapir og massen hældes i fadet ..
Bages i ovn ved 200 C i 30-40 min.
Æggekagen er færdig når den er fast og nærmest "giver efter" når man trykker på den ..


Man kan tilføje næsten hvad som helst, fx er det rigtig lækkert, og nemt, med nogle stykker røget laks..
Og i går spiste jeg et stykke ristet rugbrød til . Er vild med ristet rugbrød ;)

Selve æggekagen indeholdte kun 53kcal/100 g !
Hele portionen med en skive rugbrød var 314 kcal .. Lækkert :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar