Her er min, med lidt hjælp fra AMO's store bagebog 3 - som altid er et hit !
Opskriften er et godt udgangspunkt til både muffins og alm. kage fx bagt i springform ..
Kagen super nem at bage og bliver lækker svamped' - bare husk ikke at overbag den :)
Billede lånt fra google |
Til 12 muffins (med top) eller en alm. springform, skal du bruge:
- 150 g sukker
- 50 g smør
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 25 g ægte kakaopulver
- 1 tsk. (med lidt top) natron
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 2,5 dl kernemælk - eller 1,5 dl A38 + 1 dl mælk (jeg vælger det jeg har i køleskabet)
- Evt. grofthakket mørk chokolade af god kvalitet.. ca. 60-80 g
Æg tilsættes og røres i - hvis du laver dobbeltprotion tilsættes et æg af gangen .
Bland mel, kakao, natron og vaniljesukker .
Tilsæt skiftevis mel-blanding og kernemælk/A38+mælk .
Rør dejen jævn og tilsæt evt. tilsidst hakket chokolade .
Bages ved 180 C i ca. 20 min. (muffins) eller 30-40 min. (springform) ..
Tjek kagen med en strikkepind, der skal ikke følge dej med pinden når du tager den ud af kagen . Men husk hvis du har puttet chokoladestykker i, at de selvfølgelig vil være smeltede og derfor "smitte af" på pinden når du tjekker kagen ;)
LÆKKERT !
Chokoladekagen, uden chokoladestykker, indeholder ca. 285 kcal/100 g
Ingen kommentarer:
Send en kommentar