onsdag den 31. august 2011

Hvidløgssuppe med rosmarin .


Hvidløgssuppe .. Er ikke noget jeg nogensinde har fået før - men det smager skønt .. Man skulle tro den bliver hel utrolig hvidløgs-stærk, men det synes jeg slet ikke . Meeen det er nok alligevel en god ide ikke at være al for hvidløgs-forskrækket ;)
Jeg hørte om lidt forskellige opskrifter, fx den her og den her, og lavede derudfra min egen ..
Det tager lidt tid at fjerne skallen fra hvidløgene, men det er det værd ;)

Hvidløgssuppe med rosmarin, 2-3 personer:
  • 1 løg
  • 1 1/2 spsk. olie
  • 4 hele hvidløg
  • 250 g kartoffel
  • 9 dl vand
  • 2 grønsagsboullion terninger
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2 spsk. neutral flødeost (jeg brugte bukos 4%)
  • Salt og peber

Hakkede løg svitses bløde i olien..
Hvidløg tilsættes . Jeg gav alle fedene et gok for at sikre at smagen kunne komme godt ud ..
Vand, kartofler i grove tern og boullion tilsættes og det hele koges i ca. 30 min.
Når det hele er kogt godt mørt blendes det, evt med en stavblender direkte i gryden ..
Tilsæt rosmarin og flødeost og lad suppen koge endnu 10 min.
Smag til med salt og peber ..


Suppen smagte virkelig godt, og er hel sikkert en jeg vil lave igen .. Ville også egne sig godt som en forret..
Jeg dryssede en halv skive ristet rugbrød over min portion .. Super lækkert!

Kcal-indholdet for suppen endte på ca. 65kcal/100g .
Min portion med 250 g suppe og en halv skive rugbrød løb derfor op i sølle 198 kcal ;)

2 kommentarer:

  1. Det er også en af de ting, jeg flere gange har overvejet at lave - jeg har dog bare endnu ikke fået gjort det. Der findes jo så mange forskellige spændende supper, man gerne vil prøve ! :)

    SvarSlet
  2. Jeg er også vild med suppe .. Men synes i hvert fald at den her er værd at prøve :D

    SvarSlet