søndag den 28. august 2011

Chokolade cake pops - første forsøg .


Havde hele lørdagen fri i går og var alene hjemme så tænkte det var tid til at prøve noget hel nyt . Cake pops . :)
Det er egentlig meget simpelt; kagekrummer, frosting,  og chokolade-overtræk .. Men jeg må sige at jeg lærte en del "don'ts" i går, - så næste gang jeg skal lave cake pops går det nok noget nemmere ..


Men spring ud i det - de bliver så fine og smager lækkert :D

Til ca. 25 stk. brugte jeg:
  • 1 * færdigbagt chokoladekage
  • 100 g smør
  • 125 g neutral flødeost (jeg brugte buko's 4%)
  • 350 g flourmelis
  • Ca. 400 g mørk chokolade
  • Cookie sticks, fx Wilton's
  • Krymmel
Chokoladekagen smuldres i en skål, jeg brugte blot fingerne .


I en anden skål røres blød smør sammen med flødeosten til det er dejlig "fluffy" .
Flourmelis blandes i og man har sin simple cream cheese frosting .

Nu skal den smuldrede kage blandes med frosting så man får en fars-agtig dej der er nem at forme .

DON'T! - Jeg begik den store fejl at jeg brugte skålen med frosting som udgangspunkt, hvilket resulterede i at jeg rendte tør for kagesmulder inden dejen havde den rette konsistens . Brug derfor smuldren som udgangspunkt og tilsæt frosting lidt af gangen så dejen ikke bliver for blød ..
For at redde mine cake pops tilførte jeg ca. 85 g mel så jeg igen fik en mere fast konsistens, men det er altså ikke den optimale måde at gøre det på ..


Massen formes til kugler som sættes i fryseren i 10-15 min. for at gøre dem mere faste ..
Har du brug for mere tid til at smelte chokoladen sæt blot kuglerne i køleskabet efter de 10-15 min.- til du er klar .


Smelt den mørke chokolade .
Dyp først spidsen af din cookie stick i chokoladen og stik den derefter ind i kage-kuglen . Stik kun pinden ca. halvt ind i kuglen .
Nu skal hele cake pop'en dyppes i chokoladen, gør det lige så stille så pinden ikke vrikkes løs - sørg for at chokoladen kommer helt ind til pinden så chokoladen er med til at fæstne kagen fast på pinden .
Forsøg at mindske overskydende chokolade ved at "banke" let på pinden mens den holdes vandret, så chokoladen stille kan rende af ..

TIP! - Jeg hældte den smeltede chokolade i et glas for at have mere dybde - og derved nemmere at kunne få mine cake pops dyppet helt ned i chokoladen .


Mens chokoladen stadig er våd, pyntes dine cake pops med fx krymmel .

DON'T! - Stik ikke pinden for langt ind, da kuglerne godt kan "falde igennem", mens de står og tørrer.. Øv ..


Når chokoladen er tørret har man de lækreste cake pops som også ser super flotte ud!


TIP! - For at have noget at sætte de fine cake pops i, tog jeg en skotøjsæske, pakkede den ind i staniol, lave nogle huller i den og vupti, en fin "sølv" kasse hvor mine cake pops kunne stå og tørre og bagefter serveres fra ;)


Kalorie indholdet for disse cake pops (uden chokolade overtræk) er ca. 333kcal/100 g
eller ca. 175 kcal/cake pop (ved 25 stk)
Mørk chokolade indeholder ca. 536kcal/100 g

2 kommentarer:

  1. Ai hvor fint! Hvordan er konsistensen når chokoladen er tørret? Ser godt nok fine ud :)

    /G.

    SvarSlet
  2. Mange tak :)
    Jamen konsistensen indeni er faktisk en lille smugle romkugle-agtig . Virkelig lækker :D

    SvarSlet